nC® ProTherm Woonstad Energie Challenge

nC® ProTherm ISO-X

nC® ProTherm onderdeel van de winnende oplossing Woonstad Rotterdam Energie Challenge

Op donderdag 12 december maakte de voorzitter van de vakjury Annemarie van Doorn, directeur van de Dutch Green Building Council (DGBC), de vijf winnaars bekend. Een bewonersjury en een vakjury beoordeelden deze vijf inzendingen als de beste uit 37 inzendingen. De bekendmaking vond plaats tijdens het Woonstad Rotterdam Energie Challenge Evenement op de RDM Campus op Rotterdam-Heijplaat.

nC Protherm Energie Challenge Woonstad winnaar

Foto: Alle bedrijven die in het consortium HMM plaatshebben waren vertegenwoordigd tijdens de finale en de prijsuitreiking van de Energie Challenge in Rotterdam op de RDM-Campus. nC Group werd vertegenwoordigd door technisch directeur Rob van Hoorn. Gefeliciteerd allemaal met deze mijlpaal!! De warmte oplossing in de categorie Groen, Gezond en Duurzaam wonen bij de Energie Challenge welke is uitgeschreven door wooncorporatie Woonstad Rotterdam is gewonnen door HMM Vastgoed Onderhoud. Deze prestigieuze wedstrijd stond in het teken van duurzame en innovatieve oplossingen voor het verduurzamen van een bestaand wooncomplex, in het bijzonder bestaande woningen in de gestapelde bouw zoals portiek woningen, flats en appartementen.nC® ProTherm onderdeel van de winnende oplossing

De uitdaging was om in deze bestaande woningen de CO2-uitstoot zoveel mogelijk terug te brengen met een maximaal budget van 15.000 euro per woning. Het winnende en unieke concept van HMM Vastgoed onderhoud is mede tot stand gekomen door de inzet van de nanotechnische thermisch isolerende coating nC® ProTherm, een door de nC Group (www.nc-industrial.com) ontwikkelde coating, welke thermische isolatie door middel van een dunne afwerklaag op binnen- of buitenmuur mogelijk maakt waardoor er geen ruimte verloren gaat. In combinatie met innovatieve en duurzame isolatie toepassingen voor ventilatie, ramen en meer. Deze winnende oplossing heeft een beperkte impact in de woningen bij het aanleggen en uitvoeren ervan en er gaat ook nauwelijks woonruimte verloren.

Een ander groot voordeel straks voor de bewoners is dat het wooncomfort aanzienlijk wordt verbeterd doordat de woning van een aangenaam en gezonder leefklimaat wordt voorzien. Naast comfort verwarming en balansventilatie met warmteterugwinning is ook de unieke comfort koeling standaard onderdeel van het zeer compacte klimaatsysteem waar de nu al enthousiaste bewoners straks over kunnen beschikken.


Foto's: Een droge en een natte component worden samengevoegd en geroerd tot een verspuitbare, thermisch isolerende coating. Voor meer productdetails klikt u hier.


Het consortium

HMM Vastgoed onderhoud is een consortium van Huizer Bouw, Muddebouw en Meerbouw Rotterdam. Deze drie bouwbedrijven waar ouderwets vakmanschap nog steeds hoog in het vaandel staat zijn nu in staat om samen met haar partners projecten integraal en met korte lijnen snel en kordaat te kunnen bedienen. Er wordt uitgegaan van het vakman 2.0 concept waarbij toekomstgericht vakmanschap met heldere en duidelijke communicatie naar de bewoners toe een vast onderdeel is van het gehele renovatie proces. Het consortium bestaat verder uit Bokhorst Installatietechniek, het Deense Nilan A/S, de Fihuma Groep en de Versluis Groep, 3M Reclame & Design en nC Surface Technology, onderdeel van de nC Group. Als totale groep van meer dan 475 specialisten zijn wij met elkaar sterk en daadkrachtig door deze unieke ketensamenwerking.

 

Het consortium denken heeft verder bijgedragen aan het feit dat we nu samen met diverse producenten en leveranciers van woningcorporaties tot concrete nieuwe modellen zijn gekomen, zowel in processen als in de combinatie met producten en duurzame energie oplossingen. Hierbij wordt te allen tijde rekening gehouden met de bewoners teneinde de overgang naar de betere en duurzame woning soepel, snel en met zo weinig mogelijk overlast te laten verlopen. Als sterk consortium met innovatieve slagkracht welke inspeelt op de toekomst zijn wij in staat om in Nederland de woningvoorraad concreet gasloos te maken en de CO2-uitstoot te verkleinen. Mede dankzij het initiatief vanuit de Energie Challenge georganiseerd door Woonstad Rotterdam.


Woonstad Rotterdam

Woonstad Rotterdam biedt al meer dan 100 jaar goede en betaalbare woonruimte aan Rotterdammers. Als woningcorporatie met meer dan 54.000 woningen in beheer zet Woonstad zich in voor de Rotterdammers van nu, maar ook voor de stad van morgen. Woonstad bouwt mee aan een toekomstbestendige stad, waar ruimte is voor iedereen. Samen met de stad Rotterdam wil de corporatie al haar woningen in 2050 vrij van gasaansluiting hebben en voorzien van een duurzame klimaatoplossing.

 

Wilt u als woningcorporatie of VVE samen met ons op weg naar CO2 reductie en verduurzaming van uw huidige woningvoorraad, neem contact met ons op via de website www.hmmvastgoedonderhoud.nl voor een nadere kennismaking of afspraak. Bent u geïnteresseerd in thermisch isolerende coatings, luchtzuiverende coatings en of anti-microbiële coatings, neem dan contact op met nC Group of Companies via www.nc-industrial.com of www.nc-marine.com

nC Industrial  © 2020 - All Rights Reserved